Közvélemény-kutatás

Nincs polgármesterváltó hangulat

A Fidesz-KDNP továbbra is meggyőző előnnyel vezet a pártok versenyében, a kormánypártokkal az összes megkérdezett 33 százaléka szimpatizál – derül ki a Nézőpont Intézet 1000 fős telefonos közvélemény-kutatásából, amely július 21-24. között készült a Heti Válasz megbízásából.

A Fidesz támogatottsága ugyanakkor csökkent az elmúlt havi méréshez képest (4 százalékkal), és visszaesett az országgyűlési kampány előtt mért novemberi szintre.

A baloldal megosztottsága miatt 13 százalékos támogatottsággal továbbra is a Jobbik a második legnépszerűbb párt az összes megkérdezett körében. Az országgyűlési választáson még közösen induló három baloldali párt sorrendje az európai parlamenti választás eredményét tükrözi: az MSZP a legerősebb 7 százalékkal, a DK a második 5 százalékkal, míg az Együtt-PM 3 százaléknyi szimpatizánssal rendelkezik az összes megkérdezett körében. Az LMP támogatottsága e körben jelenleg 6 százalékos.

57 százalékos választási részvétel mellett a potenciális támogatottsági adatok követik a teljes népességben látható trendeket. E körben a Fidesz-KDNP 41 százalékos potenciális támogatottságával szintén előnyben van. A Jobbik 23, az MSZP 13, a DK és az LMP 8-8, az Együtt-PM pedig 6 százalékos potenciális támogatottsággal rendelkezik.

Nezopont_kutatas0730

 

A kutatásban rákérdeztünk a válaszadók jelenlegi polgármesterükkel való elégedettségükre is. Ezt – az egész kutatással együtt – innen lehet letölteni.