valasztas
Közvélemény-kutatás

Stabilizálódó erőviszonyok

A nyári csökkenés után a Fidesz augusztusban stabilizálni tudta támogatottsági előnyét, és 33 százalékos szimpatizánsi arányával továbbra is magabiztosan vezeti a pártversenyt – derül ki a Nézőpont Intézet 1000 fős telefonos közvélemény-kutatásból, amely augusztus 25-30. között készült a Heti Válasz megbízásából.

Az európai parlamenti választás után a három baloldali párt támogatottsága nagyon közel került egymáshoz. Az elmúlt hónapok eredményei azt mutatják, hogy bár alacsony bázison, de az MSZP stabilizálni tudta előnyét a másik két baloldali párttal szemben, az MSZP-nek 10, a DK-nak 5, az Együtt-PM-nek pedig 3 százalék jelenleg a támogatottsága az összes megkérdezett között. A baloldal megosztottságnak köszönhetően továbbra is a Jobbik a második legerősebb párt, 15 százaléknyi szimpatizánssal. Az összes megkérdezett között az LMP 4 százalékos támogatottsággal rendelkezik.

A potenciális támogatottsági adatok a baloldali pártok támogatóinak alacsony aktivitási kedve miatt a Fidesznek, a Jobbiknak és az LMP-nek kedveznek. Ezen a bázison a kormánypártra 42, a Jobbikra 26 százalék, az MSZP-re 11, az LMP-re 9, a DK-ra 8, az Együtt-PM-re pedig 4 százalék szavazna most vasárnap.

Nezopont_kutatas0903

A kutatás innen tölthető le.