Pártpreferenciák a választás előtt

A Nézőpont Intézet legfrissebb, választás előtti utolsó közvélemény-kutatása szerint a várható választási eredményhez legközelebb eső mérés alapján a Fidesz-KDNP 47, a baloldali közös lista pedig 28 százalékos listás eredményre számíthat. A Jobbik a baloldalhoz képest lemaradva 19 százalékot szerezhet, míg az LMP 5 százalékos eredményével elérheti a parlamenti bekerülési küszöböt.

A 2014. március 31. és április 2. között, 1500 fő telefonos megkérdezésével, nemre és korra régiónként, településtípusra és iskolai végzettségre országosan reprezentatív mintán készült közvélemény-kutatásban az összes megkérdezett 37 százaléka támogatta a Fidesz-KDNP-t, 19 százaléka a baloldali pártokat, 15 százaléka a Jobbikot, 2 százaléka pedig az LMP-t.

A szavazáson az összes megkérdezett 62 százaléka venne részt. A várható választási eredményhez legközelebb eső mérés, tehát a potenciális támogatottsági adatok alapján a Fidesz-KDNP 47, a baloldali közös lista 28, a Jobbik 19, az LMP pedig 5 százalékos listás eredményre számíthat.

Pártpreferencia a teljes lakosság körében és a várható választási eredményhez legközelebb eső mérés alapján