GYURCSÁNY FERENC ÉS VONA GÁBOR A LEGNÉPSZERŰTLENEBB ÉS A LEGELUTASÍTOTTABB PÁRTELNÖKÖK

A Demokratikus Koalíció elnöke 22 százalékos, míg a Jobbik vezetője 30 százalékos mutatóval ma Magyarország két legkevésbé népszerű, míg Orbán Viktor (Fidesz) 54 százalékkal és Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd) 43 százalékos mutatóval a két leginkább népszerű kormányfőjelölt-pártelnök. 

Népszerűség ábra

Gyurcsány Ferencről ugyan a baloldaliak 78 százaléka mondta azt, hogy szeretné „fontos politikai pozícióban” látni, de minden más párt szavazói és még a rejtőzködők is berzenkednek tőle, ennek köszönhető rossz helyezése – ez derül ki a Nézőpont Intézet 2018. január 15. és 18. között, 1000 fő megkérdezésével készült, országosan reprezentatív felméréséből. Hasonló a helyzete Vona Gábornak, akit a felmérések szerint visszaszorulóban lévő Jobbik-tábor 91 százaléka kedvel, a többi párt támogatóinak azonban közel 80 százaléka elutasít. Beszédes, hogy Gyurcsány Ferencet és Vona Gábort jelenleg a magyarok több mint fele nem szeretné „fontos pozícióban” látni.

Ezzel szemben egyedül a lista élén álló Orbán Viktor Fidesz-elnök tudta elnyerni a magyarok több mint felének (54 százalék) bizalmát. A legkevésbé elutasított pártelnök Karácsony Gergely, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, de alacsonyabb mutatóinak hátterében az is lehet, hogy ismertsége 19 százalékponttal elmarad a hivatalban lévő miniszterelnökétől.

***

Kérdés: A következőben politikusokat fogok felsorolni. Kérem, mondja meg, hogy mennyire szeretné őket fontos politikai pozícióban látni! Kérem azt is mondja meg, ha nem ismeri az adott politikust!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.