AZ ELLENZÉKIEK KÉTHARMADA IS ELÍTÉLI BANGÓNÉ STÍLUSÁT

A Nézőpont Intézet online villámkutatást végzett, melyből kiderült, hogy a magyarok többsége (54 százalék) felháborítónak tartja Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP parlamenti képviselőjének kijelentéseit, mely szerint azért nő a Fidesz-KDNP népszerűsége, mert sok a patkány Magyarországon.

A magyarok túlnyomó többsége (78 százalék) szerint nem helyes, hogy a politikusok ilyen kifejezéseket használnak, még az ellenzéki szimpatizánsok kétharmada (67 százalék) is elítéli ezt a stílust.

Annak ellenére, hogy még csak pár napja történt az eset, már a magyarok 70 százaléka hallott a történtekről. Többen vannak azok, akik szerint le kellene mondania Bangóné Borbély Ildikónak a parlamenti mandátumáról (43 százalék), mint azok, akik szerint nem (34 százalék), még minden tizedik ellenzéki szimpatizáns is lemondatná a képviselőnőt. Ez azért is lehet, mert nem hiszik el az emberek Bangóné Borbély Ildikó védekezését, miszerint nem a Fideszre szavazókra értette a kijelentéseit, a többség (53 százalék) egyértelműen úgy látja, hogy a kormánypárti szavazókat patkányozta le az MSZP parlamenti képviselője.

Nem csak Bangóné Borbély Ildikó szavai háborították fel a magyarokat, Újhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője azt mondta, hogy mostantól patkánykormánynak fogják nevezni a Fidesz-kormányt, az emberek többsége ezt is felháborítónak tartja (52 százalék), minden ötödik (22 százalék) ellenzéki szimpatizáns is.

 

Módszertan

A Nézőpont Intézet teljes felnőtt népességre nem kor és iskolai végzettség szerint reprezentatív online közvélemény-kutatása 500 fő megkérdezésével történt, 2019. április 30-án.