Nézőpont Intézet Alapítvány

A Nézőpont Intézet Alapítvány célja, hogy hozzájáruljon a közgondolkodás fejlesztéséhez különböző programokon keresztül. Kiemelt cél Magyarország közép- és hosszú távú jövőjének vizsgálata, különös tekintettel társadalomtudományi, gazdaságpolitikai és alkotmányjogi összefüggésekre, valamint más országok modelljeire. Az Alapítvány programjai között szerepel e vizsgálati területtel kapcsolatos tanulmányok elkészítése, illetve tanulmányok elkészítésének támogatása, és a lehető legszélesebb körben való terjesztése.
Az Alapítvány célja továbbá a társadalomtudományi végzettségű és/vagy idegen nyelven beszélő fiatal pályakezdők munkaerő-piaci elhelyezkedésének segítése, kutatásaik támogatása, illetve a fentebb meghatározott feladatokba történő bevonása.
A fenti célok megvalósítása érdekében az Alapítvány – pályázati rendszerének keretein belül – kutatói ösztöndíjakat biztosít. A rendszeresen meghirdetésre kerülő pályázatokról a kutatási tervek benyújtása után az Alapítvány kuratóriuma dönt. Emellett együttműködünk olyan oktatási intézményekkel, civil szervezetekkel, amelyek szintén elkötelezettek a fentebb megfogalmazott célok mellett.
Az Alapítvány kuratóriumának elnöke dr. Lajtai Márk.
E-mail cím: [email protected]

Pályázati felhívás – 2020. 05. 14.

LETÖLTÉS

Pályázati felhívás az európai életmód jelentésének értelmezéséről – 2020. február 4.

LETÖLTÉS

Pályázati felhívás – 2017. 03. 28.

LETÖLTÉS

Politikai elemző gyakornoki program – 2016. 09. 14.

LETÖLTÉS

Pályázati felhívás – 2016. 06. 03.

LETÖLTÉS
Vissza

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.