logoweblapra
Hírek

Pártkereső 2.0: Megújult a Nézőpont Intézet smartvote kérdőíve

A Nézőpont Intézet a 2016-os első verzió után 2018-ban is elkészítette a Pártkereső elnevezésű smartvote kérdőívét, amely a www.partkereso.hu címen érhető el.

Ez a kérdőív formátumba ágyazott interaktív online felület megmutatja a politika iránt érdeklődő választópolgároknak, hogy mely párt álláspontja áll hozzájuk legközelebb. Mindezt a pártok által visszaküldött válaszok, ennek hiányában parlamenti szavazásaik, illetve prominens politikusaik megnyilvánulásai alapján számolja ki a válaszoló számára.

A Pártkereső egy interaktív online felület, mely egyetért/semleges/nem ért egyet kérdések segítségével nemcsak megmutatja mi a pártok álláspontja konkrét közéleti kérdésekről, hanem azt is, ezek mennyire egyeznek meg a kitöltő véleményével. A Pártkereső pártfüggetlen, mindössze a tájékozódást segítő online eszköz, amely a gazdaság, a társadalom, a bevándorlás, valamint az Európai Unió és az állammal kapcsolatos kiemelt kérdéskörében négyszer 8 kérdésre adott válasz alapján segíti a választói tájékozódást.

***

További fotók a Nézőpont Intézet Facebook oldalán érhetők el.