Hírek

Gyógyuló Egészségügy 2017 konferencia

Ezúton szeretnénk figyelmébe ajánlani a Nézőpont Intézet 2017. december 8-án megrendezésre kerülő

„Gyógyuló Egészségügy 2017”

című konferenciáját,

amelynek témája a magyar gyógyszeripar jövője, a digitális egészségügy lehetőségei, a népegészségügy helyzete és jövője, illetve az állami és magánegészségügy helyzetének értékelése. A konferencián felszólalnak az egészségügyi terület vezetői, valamint szó lesz a 2017-es év eredményeiről, az állami egészségügy pénzügyi mozgásteréről és az Egészséges Budapest Programról. Az egészségügy minden fontos szereplőjének a részvételére számítunk, így reméljük, hogy a résztvevők és a program érdemes lesz arra, hogy Ön is megtisztelje jelenlétével rendezvényünket a hallgatóság soraiban! A konferencia részvételi díja 30 000 Ft + ÁFA, amely tartalmazza a svédasztalos ebédet és a mélygarázs használatot. (tovább…)

TOVÁBB
HírekKözleményekKözvélemény-kutatás

Egy évvel a választás előtt – mit látnak a közvélemény-kutatók?

Az egy év múlva esedékes országgyűlési választás kapcsán, közvélemény-kutató cégek részvételével tartott ma rendezvényt a Nézőpont Intézet által működtetett Közvélemény-kutatók.hu portál.

A rendezvényen bemutatták a márciusban publikáló öt kutatócég (Iránytű Intézet, Nézőpont Intézet, Publicus Intézet, Republikon Intézet, ZRI-Závecz Research) méréseinek eredményeit.  Ez alapján elmondható, hogy ha most tartanának országgyűlési választást, a Jobbik csupán a listás szavazatok 17 százalékát szerezné meg, mely 4 százalékponttal rosszabb a párt 2014-es belföldi listás választási eredményénél, de februárhoz képest is 1 százalékpontos gyengülést jelent. A márciusi kutatások alapján a legvalószínűbb listás választási eredményeket nézve a Fidesz-KDNP a voksok 49 százalékát kapná meg a 2014-es 44 százalékkal ellentétben, míg az egykori baloldali összefogás pártjai 25 százalékos eredményt érnének el (az MSZP 16, a DK 6, az Együtt, a Párbeszéd és a Liberálisok 1-1 százalékon állnak). Az LMP eközben egyre több mérésben a parlamenti bejutási küszöb alatt van, a márciusban publikáló öt cég közül csak a Nézőpont Intézet és a Republikon Intézet mérése alapján kerülne be a párt az Országgyűlésbe.

Graf1

(tovább…)

TOVÁBB
ElemzésHírekKözvélemény-kutatás

Leginkább a terrortámadásoktól tartanak a magyarok

A magyarok közel háromnegyede (72 százalék) szerint inkább valószínű, hogy súlyos terrortámadás lehet a következő néhány évben Európában – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából. Bár egy esetleges magyarországi terrorcselekmény kapcsán már szkeptikusak vagyunk (ettől csak 20 százalék tart), 61 százalék azt is elképzelhetőnek tartja, hogy milliós migránstömeg szeretne majd hazánkon át Európába jutni. A megkérdezettek körében egyébként többen vannak azok, akik szerint nem lesz kormányváltás a következő években (46 százalék), mint azok, akik erre számítanak (40 százalék). A felmérés arra is rámutat, hogy tízből heten újabb magyar Oscar-díjra számítanak.

Blikk kutatás 2017.03.30.FOTÓ

(tovább…)

TOVÁBB