Előadók


Banai Péter Benő
államháztartásért felelős államtitkár, Pénzügyminisztérium

Banai Péter Benőt az akkori Pénzügyminisztériumhoz egyenesen a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemről vették fel, és azóta sem lett hűtlen a József Nádor térhez. Fogalmazóként kezdte 1998-ban szakmai pályafutását a költségvetési támogatások ellenőrzése területén. Bő három év múlva az uniós költségvetési kapcsolatokkal foglalkozó osztály vezetője lett, így részese lehetett Magyarország európai uniós csatlakozási tárgyalásainak. 2004 után pedig ennek annak a rendszernek a kialakításán dolgozott, amely biztosította, hogy ne legyen költségvetési akadálya az uniós források felhasználásának és az Európai Unió közös kasszája felé is teljesíteni tudjuk kötelezettségeinket. Később főosztályvezető-helyettes, majd rövid ideig megbízott főosztályvezető volt, mielőtt 2010 őszén az uniós költségvetési szakterületről a nemzeti költségvetési területre került át, hiszen felkérték a költségvetésért felelős helyettes államtitkárnak.

Bodrogi József
egészségügyi közgazdász

2011-2012 között a Semmelweis Terv végrehajtásának koordinálásáért felelős miniszteri biztos volt.

Csató Gábor
főigazgató, Országos Mentőszolgálat

2006-ban végzett a Debreceni Egyetem Orvosi Karán. 2002 és 2008 között az Országos Mentőszolgálatnál dolgozott az észak-alföldi régióban mentőtisztként, majd orvosként. 2009-től éveken át külföldön fejlesztette szakmai képességeit, Angliában több egészségügyi intézmény, kórház orvosgárdáját is erősítette. 2013 szeptemberétől aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos az Országos Gerincgyógyászati Központban. Nem csak Magyarországon, hanem külföldön is számtalan kiegészítő képzést, szakképzést elvégzett. 2017-től az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

Cserháti Peter
koordinációért felelős miniszteri biztos, Egészséges Budapest Program

1988-ban szerezte általános orvosi diplomáját a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. A Haynal Imre Egészségtudományi Egyetemen 1994-ben sebészeti szakvizsgát tett, majd 1996-ban traumatológia szakvizsgát. 2004-ben egészségügyi szakmenedzser diplomát szerzett a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjában, majd 2005-ben PhD fokozatot szerzett az egyetem Doktori Iskolájában. 2008-ban mozgásszervi rehabilitációs szakvizsgát tett, szintén a Semmelweis Egyetemen. 2007-ben a Fővárosi Önkormányzat Péterfy Sándor utcai Kórház és Rendelőintézet Baleseti Központjának adjunktusa, 2008-ban az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet Szeptikus és TBC-s Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályának főorvosa volt. 2009 és 2010 között az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet Gerincvelősérültek Rehabilitációs Osztályán volt főorvos, illetve az intézeti tudományos bizottság elnöki tisztségét is betöltötte. 2010-től a EMMI egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkára, később az Egészséges Budapest Program miniszteri biztosa lett.

Drexler Donát
egészségügyi stratégiai szakértő

Drexler Donát 1999-ben szerezte summa cum laude általános orvosi végzettségét a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen, majd 2005-ben szemész szakorvosi szakvizsgát szerzett a Szegedi Tudományegyetem Szemészeti Klinikáján. Szintén ebben az évben közgazdász diplomát szerzett a Szegedi Tudományegyetemen. Tanulmányai itt nem értek véget, 2007 és 2008 között az SZTE vállalkozásfejlesztés szakirányán folytatott levelező képzést, 2009 és 2011 között pedig marketing szakon abszolvált, végül pedig 2014 és 2016 között a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ Egészségügyi menedzser mesterképzésén vett részt, ahol 2018-ban szerezte oklevelét. 1999 és 2006 között a Szegedi Tudományegyetem tanársegédjeként tevékenykedett, miközben 2004 és 2005 között a Kiskunhalasi Irányított Betegellátási Rendszer központi esetmenedzsere és tanácsadójaként is dolgozott. 2006 és 2011 között az Ocutrend Egészségügyi Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója és szemész szakorvosa volt, illetve 2007 és 2008 között a Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi Intézmény igazgatóhelyettes főorvosa. 2010 és 2011 között a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján volt gyermekszemész, majd 2011 és 2012 között a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet ellátástervezési igazgatója. Ezt követően 2012 és 2016 között az Egészségügyi Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója, majd elnök-vezérigazgatója volt, ahonnan az Országos Várellátó Szolgálathoz ment, mint főigazgató. 2017 óta a Bethesda Gyermekkórház szemész főorvosa, illetve 2018 óta az Állami Szívkórház stratégiai igazgatója.

Dr. Feller Antal
vezérigazgató, Hungaropharma Zrt.

Dr. Feller Antal 1982-ben vegyészmérnökként végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen, doktori disszertációját 1986-ban védte meg. Pályája kezdetén gyógyszerkutatóként dolgozott az Egis Gyógyszergyárban. Tíz év után, 1993 elején döntött úgy, hogy szigorúan maradva a gyógyszergyártás és gyógyszerforgalmazás mezején, de más területeken is kipróbálja magát: ekkor néhány évig egy multinacionális gyógyszergyárnál dolgozott termékfelelősként. Nevéhez az egyik legsikeresebb vérnyomáscsökkentő magyarországi bevezetése fűződik. Ezt követően lehetősége nyílt arra, hogy egészségügyi piackutatóként gyógyszerforgalmi adatok feldolgozásával és elemzésével foglalkozhasson. A Hungaropharmánál 1999 óta dolgozik, a cégnél szinte minden lépcsőt végigjárva jutott el a vezérigazgatói pozícióig. A mindennapok megoldandó feladatai mellett mindig is foglalkoztatta az egészségügyi szektor jövője – a fenntarthatóság valamint a finanszírozás dilemmája, továbbá olyan kérdések etikai és erkölcsi aspektusai, mint hogy miként lehet finanszírozni a robbanás előtt álló egészségügyet, hogyan lehet igazságosan felhasználni a mindenütt szűkös forrásokat.

Greskovits Dávid
elnök, Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége

Greskovits Dávid 1980-ban diplomázott a SOTE Gyógyszerésztudományi Karán, és itt szerezett doktori fokozatot 1993-ben. Pályáját a Richter Gedeon Vegyészeti Gyárban kezdte, termelésirányító gyógyszerészként. Kiküldetésben 4 évet töltött Nigériában az Imarsel Chemical Co. termelési igazgatójaként. Hazatérése után, 1992-ben megalakult a Meditop Gyógyszergyártó és Forgalmazó Kft., melynek társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója lett. 1995-ig a Magyar Gyógyszerész Kamara elnökségi tagjaként az Ipari Bizottságot vezette. 1992-1996-ig a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Rt. Gyógyszertechnológiai Kutató Laboratóriumának főosztályvezetőjeként is dolgozott. 2007-től 2017-ig a Magyarországi Gyógyszergyártók Szövetségének alelnöke, valamint a Kis Közepes Vállalkozások Szekció elnöke volt, azóta pedig a szervezet elnöke. Jelenleg az egyik legdinamikusabban fejlődő hazai gyógyszeripari vállalkozás, a Meditop Gyógyszeripari Kft. társtulajdonosa és az egyik ügyvezető igazgatója, emellett pedig részt vesz a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság munkájában, illetve tagja a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság felügyelőbizottságának. Munkásságát Dávid Lajos és Hincz György emlékéremmel ismerték el. 11 gyógyszeripari szabadalom, valamint 12 nemzetközi és magyar publikáció fűződik a nevéhez.

Dr. Hankó Zoltán
elnök, Magyar Gyógyszerészi Kamara

Dr. Hankó Zoltán gyógyszerész, farmakológus és technológus szakgyógyszerész, szakközgazdász. 1977-79 között közforgalmú gyógyszertárban (Salgótarján), 1982-ig kórházi gyógyszertárban (Kerepestarcsa), 1990-ig galenusi laborban (Pest megyei Gyógyszertári Központ) volt beosztott, illetve részlegvezető gyógyszerész.1997-ig a Pharmafontana kiadói tevékenységért felelős főmunkatársaként, osztályvezetőjeként, majd patikaprivatizációért felelős privatizációs igazgatójaként dolgozott. Ezt követően az MGYT kiadói tevékenységének vezetője, majd 1991-től a Gyógyszerészet felelős szerkesztője lett. Első felelős szerkesztője a Gyógyszerészi Hírlapnak (1989-1991) és a Gyógyszertárnak (2001-2007). 1995-től alelnöke, majd 1998-tól 2007-ig elnökségi tagja a MOSZ-nak. 1998-2000 között az MGYK elnökségi tagja, 2002-2006 között Pest megyei Szervezetének elnökségi tagja, 2007-től az MGYK alelnöke, 2011-től pedig elnöke lett. 2015-ben elnöki pozíciójában újraválasztották.

Rényi-Vámos Ferenc
főorvos, tüdő transzplantáció specialista, Országos Onkológiai Intézet

Általános orvosi végzettségét 1998-ban a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerezte, majd az Országos Onkológiai Intézetben kezdte meg munkáját. 2002-ben a Tokiói Saitama egyetemen volt tanulmányúton, 2004-ben pedig az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet Mellkassebészeti Osztályán. Ugyanebben az évben szakképesítést szerzett általános sebészetből, majd 2006-ban mellkassebészetből. 2008-ban a Bécsi Egyetem Mellkassebészeti Tanszékén volt tanulmányi úton, ugyanebben az évben pedig klinikai onkológia szakképesítést szerzett. 2009-ben PhD fokozatot szerzett klinikai orvostudományok területen. Kutatási területe a mellkassebészet. 2013 óta a Semmelweis Egyetem egyetemi oktatója. Magyarországon 2015-ben indult a tüdőtranszplantációs program a magyar állam közel 1 milliárd forintos támogatásából. Ennek a hazánkban új, de világszínvonalú programnak egyik kiemelkedő alakja Rényi-Vámos Ferenc, aki Lang György igazgatóval karöltve vezeti a Mellkassebészeti Klinikát.

Jakab Zsuzsanna
európai regionális igazgató, Egészségügyi Világszervezet

Jakab Zsuzsanna 1951. május 17-én született Budapesten. 1974-ben szerezte első diplomáját az ELTE Bölcsésztudományi Karán, majd népegészségügyből Göteborgban, közigazgatásból pedig újra Budapesten szerzett felsőfokú végzettséget. PhD fokozatát a Debreceni Egyetemen szerezte. Karrierjét 1975-ben az Egészségügyi Minisztérium nemzetközi főosztályán kezdte, ahol a külkapcsolatokért, beleértve az Egészségügyi Világszervezettel való kapcsolatokért felelt. 1991 és 2002 között az Egészségügyi Világszervezet európai regionális hivatalában töltött be különböző vezetői és felsővezetői beosztásokat. 2002 és 2005 között az Egészségügyi Minisztérium államtitkára volt, ahol ő volt felelős Magyarország uniós csatlakozásának előkészítéséért a közegészségügy területén. 2005-ben létrehozta az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központot (ECDC), amelynek vezetője is lett. Az ECDC éléről 2010-ben pályázott a WHO európai regionális igazgatói posztjára, ahová a tagországok képviselői meg is választották. 2015-ben egyhangú szavazással kapott bizalmat újabb ötéves mandátumához.

Joó Tamás
egészségügyi közgazdász

Joó Tamás 2010-ben szerezett közgazdász végzettséget az Óbudai Egyetemen gazdálkodás és menedzsment szakon, majd 2012-ben szerzett mester oklevelet az ELTE-n Health Policy, Planning and Finance szakon. 2012 és 2013 között a GYEMSZI gazdasági elemzője volt, majd fél évig projektvezetőként dolgozott, illetve ezzel párhuzamosan az Emberi Erőforrások Minisztériumának elemzője is volt. 2014 és 2015 között az ÁEEK stratégiai munkacsoportjának vezetője volt. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjában folytat doktori tanulmányokat.

Kásler Miklós
miniszter, Emberi Erőforrások Minisztériuma

Kásler Miklós 1974-ben szerzett orvosi diplomát a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. Ezt követően az egyetem II.sz. Sebészeti Klinikáján 1978-ig klinikai orvosként, majd 1981-ig tanársegédként dolgozott. Innen került az Országos Onkológiai Intézethez alorvosként, ahol 1984-ben adjunktus lett. 1986 és 1992 között az intézmény Fej-nyaksebészeti osztályának főorvosa volt, majd 1992-től egészen miniszteri kinevezéséig az Onkológiai Intézet főigazgató főorvosaként tevékenykedett. 1994 és 2002 között a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem egyetemi tanára, majd tanszékvezetője, 2002 és 2005 között pedig a Semmelweis Orvostudományi Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára volt, ahol később 2014 és 2015 között újra ezt a pozíciót töltötte be. 2005 óta a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, 2007 óta pedig a Pécsi Tudományegyetem onkológiai tanszékének igazgatója. 2018 májusában a negyedik Orbán-kormány minisztere lett.

Kuthy Antal
vezérigazgató, E-Group Zrt.

Kuthy Antal villamosmérnök-informatikus. 1993-ban, friss műegyetemi diplomával, egyetemi társával, Nagy Andrással közösen alapította meg az E-Group-ot. Tanulmányait a következő intézményekben folytatta: IBM beszédfelismerés, Tokyo: NTT kutatói-gyakornoki program, US computer science, Németország: Távközlés Integráció diploma (DT Postgrad), 1998/99 London, Angol Külügyminisztérium- FCO Chevening-Széchenyi ösztöndíjas: pénzügyi gazdaságtan és játékelmélet. A City-ben ismerkedett meg a pénzvilággal. 1997-ben a hazai KKV IT cégek közül elsőként önálló kutatólabort alapított (kriptográfia és e-business labor a BME-n). 2000-ben, a hazai VC történelem korai szakaszában az E-Group csoport sikeresen vont be tőkét a társaságba (3i Group-3TS, London-Budapest).2006-2013 között családjával Kínába, Hong Kong-ba költözött, ahol az E-Group ázsiai / kínai jelenlétének megteremtését tűzte ki célul. Vietnámban leányvállalatot hozott létre, megalapította a Magyar-Hongkongi Innovatív Üzleti Tanácsot. Aktívan részt vesz a kínai-magyar hitech együttműködések kialakításában (Shenzhen-Hong Kong HiTech Program). 2011-ben felépítette a China UnionPayt (kínai bankkártya társaság) kiszolgáló E-Group CUP Gateway processzor vállalatot Budapesten. Kiemelt érdeklődési területe a Cognitive Computing / AI technológiák és az ezekkel kapcsolatos innovációs lehetőségek kiaknázása, a magyar potenciál megteremtése.

Lantos Csaba
egészségügyi- és élettudományi befektető

Lantos Csaba 1986-ban szerzett diplomát a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. Pályáját a Budapest Bank Rt.-nél kezdte kötvénykereskedelmi munkakörben. 1989-2000-ig a Creditanstalt Értékpapír Rt.-nél töltött be különböző pozíciókat: 1994-ig a Creditanstalt igazgatója, majd ügyvezető igazgató-helyettese és a Creditanstalt Értékpapír Befektetési Alapkezelő Kft. ügyvezető igazgatója volt. Simor András távozását követően lett a CAIB Értékpapír Rt. vezérigazgatója, ezt követően három évet töltött a brókerházban. 2000 és 2007 között az OTP Bank Rt. vezérigazgató-helyetteseként dolgozott. Egyedüli állandó választott tagként 1990 és 2002 között tagja volt a Budapesti Értéktőzsde tőzsdetanácsának, ezt megelőzően már az Értékpapír-kereskedelmi Megállapodás Faluvégi Lajos elnökölte tőzsdetanácsának. Kulcsszerepe volt a KELER Rt. 1993-as alapításában, amelynek 2016-ig elnöke volt.

Leitner György
elnök, Primus Magán Egészségügyi Szolgáltatók Egyesülete

Leitner György a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen (Corvinus) közgazdaságtanból mesterfokozatot (1987), majd az amerikai Pittsburghben 1991-ben MBA diplomát szerzett. Egészségipari pályafutását egy dél-karolinai gyógyászati segédeszközöket gyártó cégnél kezdte az USA-ban. Rövid ideig a General Electricnél üzletfejlesztési pozíció töltött be, majd a gyógyszeriparban helyezkedett el. Előbb a Glaxo gyógyszeripari vállalat marketingmenedzsere, majd 1995-től a Smithkline Beecham magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója lett. Ezzel párhuzamosan, ideiglenesen a cég lengyelországi vállalatának vezérigazgatói teendőit is ellátta. 2000-2013 között a GlaxoSmithKline magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója volt. Ezután a klinikai tápszereket fejlesztő, gyártó és forgalmazó svájci-magyar induló vállalkozás, a Medifood GmbH operatív igazgatója. 2015. szeptember 1-től a Diagnoscan Magyarország vezérigazgatója lett. A vállalat 2016-tól Affidea néven működik és a képalkotó diagnosztika mellett, vállalat egészségügyi és járóbeteg szakellátást is végez Magyarországon. A 2017 áprilisában létrejött Primus Magánegészségügyi Szolgáltatók Egyesület egyik alapítója és elnöke.

Orbán Gábor
vezérigazgató, Richter Gedeon Nyrt.

2017. november 1-je óta a Richter Gedeon vezérigazgatója. Tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, valamint az Egyesült Államokban végezte. 1995 és 1996 között a dallasi St. Mark’s School of Texas hallgatója volt, majd 1998-ban a Budapesti Közgazdasági és Államigazgatási Egyetemen folytatta tanulmányait, ahol 2003-ban végzett pénzügy szakirányon és gazdaságpolitika mellékszakirányon. A magyar mellett angol, francia és német nyelven beszél.Szakmai pályáját az International Centre for Economic Growth European Center (ICEG EC) nevű szervezetnél kezdte elemzőként, majd a Magyar Nemzeti Bank és az Európai Központi Bank közgazdásza lett. Később az Aegon Befektetési Alapkezelő portfólió-menedzsereként és kötvényüzletág-vezetőjeként dolgozott. Két és fél éven keresztül a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára volt, majd 2015. szeptembertől a Rothschild párizsi banknál tanácsadóként tevékenykedett. 2016 szeptemberétől a Richter stratégiai igazgatója, 2017. január 1-től a vállalat általános vezérigazgató-helyettese. 2017 áprilisa óta tagja a Richter igazgatóságnak.

Studniczky Ferenc
ügyvezető igazgató, OTP Országos Egészség- és Önsegélyező Pénztár

1976-ban diplomázott üzemmérnökként a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán, majd 1985-ben a Testnevelési Egyetemen szerzett sportszervezői diplomát, amit 1995-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem vállalkozó-menedzser diplomája követett. 1980-1991 között a Magyar Jégsport, majd a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára volt. 1992-től a Budapest Sportcsarnok igazgatója lett. 1997-től a Testnevelési és Sporthivatal elnökhelyettese, majd megbízott elnöke. Az 1998-as kormányváltás után miniszteri tanácsadói feladatokat látott el az Ifjúsági- és Sportminisztériumban, míg 2000-től a Hungaroring Sport Rt. elnök-vezérigazgatói tisztségét látta el. 2002 óta az OTP Országos Egészség és Önsegélyező Pénztár ügyvezető igazgatója.

Szabó Zoltán Attila
vezérigazgató, NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.

Szabó Zoltán Attila villamosmérnök, közgazdász végzettségű szakember, aki tapasztalatait multinacionális távközlési szolgáltatóknál szerezte különböző vezetői pozíciókban. A miniszterelnök 2010 őszén a kormány tanácsadó testületének, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács alelnökének nevezte ki. 2012 előtti időszakban több nemzetgazdaságilag kiemelt fontosságú projekt vezetésében és menedzselésében vett részt.A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. igazgatósága javaslatára a nemzeti fejlesztési miniszter 2012. február 6-tól Szabó Zoltán Attilát nevezte ki a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójává. Szabó Zoltán Attila küldetése, hogy a NISZ Zrt. olyan magas színvonalú, költséghatékony és megbízható elektronikus szolgáltatásokat nyújtson a felhasználók - a közszféra, a lakosság és a vállalkozások - számára, amelyek segítségével az ügyfelek egyszerűbben, gyorsabban, és környezettudatosan menedzselhetik a mindennapi életüket. A jövőkép, hogy az évtized közepére a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. a közigazgatás vezető és a piac meghatározó integrált infokommunikációs szolgáltató vállalatává váljon.

Szócska Miklós
igazgató, SOTE, Digitális Egészségtudományi Intézet

Szócska Miklós egyetemi docens, intézetvezető, az egészségügy átalakításának szakértője, 2010 és 2014 között a Nemzeti Erőforrás Minisztérium majd Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára. 1989-ben általános orvos diplomát szerzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Az egyetem elvégzése után egészségügyi menedzser-képzésben vett részt Hollandiában, Japánban és Londonban. Államigazgatási tanulmányokat folytatott az Egyesült Államokban, a Harvard Egyetemen John F. Kennedy kormányzati iskolájában szerzett mesterdiplomát 1998-ban.1991–2009 között megszervezte és fejlesztette az 1995-ben hivatalosan is megalakuló Egészségügyi Menedzserképző Központot a Semmelweis Egyetemen, amelynek. 2009-től egyetemi docense és igazgatója, 2010-től államtitkári közmegbízatásáig az egyetem újonnan alakult Egészségügyi Közszolgálati Karának dékánja volt. 1992-től 1993-ig az Egészségbiztosítási Alap parlament által választott felügyelőbizottsági tagja. 1993-tól 1994-ig a Népjóléti Minisztérium tanácsadója, majd 1998-tól 1999-ig az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) tanácsadója volt.Jelenleg a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ igazgatójaként tevékenykedik, számos nemzetközi és hazai fejlesztési és kutatási program résztvevője. Fontosabb szakterületei: változtatásvezetés, leadership, elektronikus egészségügy, egészségügyi kommunikáció.

Vartus Gergely
tervezésért és nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium

1976. augusztus 11-én született Budapesten. Pályáját a Pénzügyminisztérium referenseként kezdte, ahol két évet töltött 2000 és 2002 között, majd a Cash Line Értékpapír Rt. elemzője lett 2005-ig. 2005 és 2007 között a Promontorbor Zrt. gazdasági vezetőjeként tevékenykedett, ezt követően pedig 2011-ig a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karán oktatott pénzügytant. Vartus 2010 és 2014 között az ESZA Társadalmi és Szolgáltató Kft. gazdasági igazgatója volt. 2014 után az Emberi Erőforrások Minisztériumában főosztályvezető lett. 2016 és 2017 között az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Projektirányításért és Elektronikus Egészségügy Fejlesztéséért Felelős Főigazgatóságán volt főigazgató-helyettes, mellyel párhuzamosan az E-health koordinációval kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosi pozíciót is betöltötte az Emberi Erőforrások Minisztériumában. Jelenleg az Innovációs és Technológiai Minisztérium tervezésért és nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Velkey György
főigazgató, MRE Bethesda Gyermekkórház

Velkey György a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán és a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjában végezte felsőfokú tanulmányait, melyek során csecsemő- és gyermekgyógyászatból, aneszteziológiából és intenzív terápiából, valamint csecsemő- és gyermekgyógyászati intenzív terápiából szerzett szakképesítést. 1985 és 1996 között a Debreceni Orvostudományi Egyetem Gyermekklinikáján dolgozott, előbb klinikai orvosként, majd egyetemi tanársegédként, később osztályvezető egyetemi tanársegédként. A Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának 1996 óta munkatársa, ahol 2004-ig osztályvezető főorvos volt, közben 1997 és 2003 között orvos-igazgatóként is tevékenykedett, majd 2003 óta az intézmény főigazgatója. 2007 és 2012 között a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgató-helyettese, 2011 és 2014 között pedig a Fővárosi Önkormányzat Egészségpolitikai és Szociális Bizottságának elnöke volt.